





## Monday, 9 January 2023

## **Venue: Biswa Bangla Convention Centre**

Symposium on Unlocking the Potentials of Digital Public Infrastructure for Advancing Financial Inclusion and Productivity Gains			
Time (UTC+5:30 IST)	Topic	Duration	
10:00 – 10:30	Registration at the Event Venue	30 Minutes	
10:30 – 10:50	Inaugural Session	20 Minutes	
	<ul> <li>Welcome address by Presidency</li> <li>Address by Dr. Saurabh Garg, CEO, Unique Identification Authority of India (UIDAI)</li> <li>Message from H.E. Queen Maxima of the Netherlands, UNSGSA</li> </ul>		
	<ul><li>Opening Video on Financial Inclusion</li><li>Vote of Thanks by Presidency</li></ul>		
	<ul> <li>Inauguration of Exhibition on Digital Innovations for Advancing Financial Inclusion</li> </ul>		
10:50 – 12:00	Exhibition on Digital Innovations for Advancing Financial Inclusion	60 Minutes	
12:00 – 12:15	State Interaction	15 Minutes	
	Session 1		
12:15 – 12.30	<b>Opening Presentation</b> on the concept of a Digital Public Infrastructure (DPI) and its importance in advancing financial inclusion by <b>Dr. Pramod Varma</b> , CTO EkStep Foundation, Chief Architect Aadhaar & India Stack	15 Minutes	
12.30 – 13.30	Panel Discussion 1 – Leaving No One Behind: The Role of Digital Public Infrastructure in Financial Inclusion & Productivity Gains		
	Moderator: Mr. Ivan Mortimer-Schutts, Sr. Financial Sector Specialist, World Bank/ IFC	10 Minutes	
	Panelist 1: Mr. Dilip Asbe, MD & CEO, National Payments Corporation of India (NPCI)	10 Minutes	
	Panelist 2: Mr. Sopnendu Mohanty, CFO, Monetary Authority of Singapore	10 Minutes	
	Panelist 3: Mr. David Symington, Policy Advisor – Fintech & Digital Payment, Office of the UNSGSA	10 Minutes	
	Q&A Session	15 Minutes	
	Summary & concluding remarks by Moderator	05 Minutes	
13:30 - 14:45	Lunch		





Session 2				
14:45 – 15:00	Opening Presentation on the significance of an Ecosystem Approach for Advancing Financial Inclusion and Productivity Gains by Dr. Saurabh Garg, CEO, Unique Identification Authority of India (UIDAI)	15 Minutes		
15:00 – 16:00	Panel Discussion 2 – Digital Financial Ecosystem base Public Infrastructure (DPI): A Policy Perspective	ssion 2 – Digital Financial Ecosystem based on Digital structure (DPI): A Policy Perspective		
	<b>Moderator: H.E. Mr. Henri Verdier,</b> Ambassador for Digital Affairs, Ministry for Europe and Foreign Affairs, France	10 Minutes		
	Panelist 1: H.E. Ms. Nele Leosk, Ambassador-at-Large for Digital Affairs, Ministry of Foreign Affairs, Estonia	10 Minutes		
	Panelist 2: Mr. CV Madhukar, CEO, Co-Develop	10 Minutes		
	Panelist 3: Mr. Chetan Krishnaswamy, Vice President – Public Policy, Amazon India	10 Minutes		
	Q&A Session	15 Minutes		
	Summary & concluding remarks by Moderator	05 Minutes		
16:00 – 16:15	Closing Remarks	15 Minutes		
19:00 onwards	Dinner on River Cruise			